26 Ağustos 2012 Pazar

Sebzeli Makarna



Dün, Rüzgar Deniz için hazırladığım basit ama lezzetli bir makarna tarifini,onun için açtığım bloğun ilk tarifi olarak paylaşmak istiyorum. Son zamanlarda yemek konusunda sorun yaşamaya başladığımız için bu ara yemediklerini yedirmek için değişik yollara başvurmak zorunda kalıyorum. Bu yiyeceklerden birisi maalesef peynir . Son 2-3 ay öncesine kadar kapuskayı bile burun kıvırmadan büyük bir zevkle yiyen oğlumuz, maalesef artık yemek konusunda bizi üzmeye başladı, doktorumuza danıştığımızda ise şaşılacak bir durum olmadığını normal bir çocuk olmaya başladığını söyledi :)) yani yemek seçen ve yemeyen ;) espirisi güzel tabi ama bir anne olarak maalesef zaman zaman endişelendiğim oluyor.Ancak buna rağmen yemesi için hala peşinde koşmuyorum, bakalım nereye varacağız…Kapuskalı, türlülü günleremi, yoksa sadece sütte sütte günlerine devam mı (bu arada sütte Rüzgarca süt ver, süt ver demek)

MALZEMELER

*Yarım Paket makarna

*1 orta boy havuç (rendelenmiş )

*1 orta boy kabak (rendelenmiş)

*1 yemek kaşığı ayçiçek yağı (makarnayı haşlarken yapışmaması için)

*1 tutam tuz (haşlarken eklenecek)

*1 tutam maydanoz ince kıyılmış

*2 adet ceviz içi dövülmüş (isteğe bağlı)

*Yarım paket labne peynir veya ezilmiş 2-3 çeşit peynirde eklenebilir (çok baskın tadı olan peynirler tercih edilmemeli bu sefer ,makarnadan da vazgeçip yemeyebillirler.)

*½ yemek kaşığı becel zeytinyağlı veya 1 yemek kaşığı zeytinyağ

HAZIRLANIŞI

· Makarna, önceden kaynatılmış suda tuz ve yağ eklenerek haşlanır, (ben makarnayı hiç süzmem bu yüzden suyunu göz kararı ve süzmeyecek şekilde eklerim),

· Suyunu çekmesine yakın, içine 1 yemek kaşığı becel zeytinyağlı ekler biraz karıştırdıktan sonra, rendelediğim havuç ve kabağı ilave ederim, yapışmaması için sık sık karıştırıp, sebzeler yumuşadıktan sonra ocaktan alıp biraz ılımaya bırakırım. Bu arada değirmenden çok az karabiberde çekilip eklenebilir,

· Daha öceden ince doğranmış maydanoz ve ceviz eklenir ,

· Peyniri, dilerseniz üzerine koyarak veya içine karıştırarak da servis yapabilirsiniz…

Not : Dilerseniz sebzeleri makarnanız haşlanırken çok az zeytinyağda başka bir tavada biraz da makarna suyundan ekleyerek pişirip daha sonra makarnaya ekleyebilirsiniz…









































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder