Aylardan Kasım ama Bodrum’da Sarı Yaz direniyor, kapıda bekleyen sonbahara yerini teslim etmeye… Tıpkı Palamut’un mevsimi gelen bıçkın Lüfer’e direnmesi gibi… Güneşte ısınan kum neredeyse çıplak ayaklarımızı ısıracak kadar hala sıcak…
Ve ben bugün sonbahara inat, fırından yeni çıkmış puaça tadındaki bir günde Kasım ayında denize girmenin keyfine varan şanslı kişilerden biriyim…
Eylül ayında bile almadığım kadar, keyif alarak yüzdüğüm deniz sonrası; Güneşin tenimi kavurmadan, araya güneş kremi katmadan beni sarmasına, bir bardak yeni demlenmiş çay eşliğinde teslim oldum…
İşte böyle geçen bir günün finalini en sevdiğim tatlılardan birini hazırlayarak yapmak istedim
Dondurmalı İrmik Helvası…
Sıcakla soğuğun birlikteliği bu kadar mı lezzetli olabilir…Denenmemiş mutfaklara, tatmamış damaklara işte tarifi...
MALZEMELER
120 gr tereyağı
2 su bardağı irmik
2 su bardağı sıcak su
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı çam fıstığı
Sade dondurma ve tarçın
HAZIRLANIŞI
Tereyağını eritip, irmik ve çam fıstıklarını renkleri değişip, bronzlaşana kadar kavurun,
Önceden ısıttığınız sütü ve suyu kavurduğunuz irmiğe ekleyin,
Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin,
Suyunu çeken irmiğe şekeri ilave edip karıştırın, üzerine pilavda olduğu gibi kâğıt havlu kapatıp, ocaktan alın ve 10 dakika demlenmeye bırakın…
Bir kâse helvanın içine sakladığınız bir top dondurmayla servis yapın, yerken helvanın ortasına gizlenmiş dondurmayı sobelemeyi ve de üzerine tarçın serpmeyi unutmayın…
ben yedim nefis bir şey.ellerine sağlık annem.
YanıtlaSilafiyet olsun annecimmm
Silanlatımınıza bayılıyorum. allah aile bütünlüğünüzü korusun.
YanıtlaSiliyi dileklerinize çok teşekkür ederim...
Silgelip bu helvayıda rüzgarıda yıyebılırım beyusum:)
YanıtlaSilikiside lezız gözukuyorlar:))