MALZEMELER
1 adet mini mini doğranmış havuç
1 adet mini mini doğranmış patates
1 adet mini mini doğranmış kereviz
1 küçük kâse çiçeklerine ayrılmış karnabahar
1 küçük kâse ince doğranmış lahana
1 küçük kâse ince doğranmış pırasa
2 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
5 bardak su
HAZIRLANIŞI
Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayıp hazırlayın.
Zeytinyağın da unu pembeleştirin, daha sonra salçayı da
ekleyip kavurmaya devam edin, yavaş yavaş sıcak suyu ilave edin, tüm sebzeleri
ve bulguru ekleyin, tuzunu ayarlayıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin…
Suyunu göz kararı da ayarlayabilirsiniz, sizin damak zevkinize göre az ya da
çok olabilir. Ben bu tür çorbaları biraz kıvamlı hazırlıyorum. Taze nane, taze
çekilmiş karabiber ve frenk soğanı ile afiyetle yiyebilirsiniz. Frenk soğanı o gün
bizde tesadüfen vardı, yeşil soğan yapraklarıyla da servis yapabilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder