9 Eylül 2012 Pazar

Kızılcık Şurubu & Şerbeti

  


Yazın, bizlere veda etmeye
hazırlandığı ve sayılı sıcak günlerini

yaşattığı bu günler de, yapılıp içilesi,

tamda sarı yaza yakışır buruk bir tat.

Hoş bir lezzet, KIZILCIK ŞURUBU…
Sizin mutfağınız da yeri var mıdır,

 Kızılcığın? Yoksa da, lütfen yer açın

derim...! Rüzgar’ın severek ve burun

kıvırmadan içtiği tek şurup bu ;)

Faydaları saymakla bitmeyen, deva kızılcığı buruk tadı yüzünden meyve olarak yiyemeyen

damaklara;

ORTAKENT PAZARINDAN ALDIĞIM, KIZILCIKLARI SATAN TEYZENİN ANLATIMI  İLE HARMANLANMIŞ KIZILCIK ŞURUBU TARİFİ:
MALZEMELER :
500 gr kızılcık (ben pazarcı teyzenin elinde kalanları aldım yaklaşık 600 gr'dan hazırladım bu tarifi)
2 litre su
2 su bardağı esmer toz şeker (yoksa beyaz şeker)
2 adet çubuk tarçın
1 çay kaşığı karanfil
HAZIRLANIŞI :
Benim aldığım kızılcıklar temizlenmişti. Eğer sizin kızılcıklarınızın sapları varsa temizleyin, daha önceden kaynattığınız suya şekeri, kızılcıkları, tarçın ve karanfili de (Pazarcı teyzenin, tarifinde tarçın ve karanfil yoktu, istemezseniz eklemeyebilirsiniz ) ekleyip, yaklaşık yarım saat, kızılcıkların posasını çıkarabileceğiniz kıvama gelene kadar kaynatın.

KIZILCIKLAR OLDU MU ...SELELERE DOLDU MU ;)GÖNDERDİĞİM ÇORAPLAR, AYAĞINA OLDUMU :))şurubu hazırlarken dilime dolanan şarkı sözleri bunlar ...
Daha sonra tel bir süzgeçten geçirip ılımaya bırakın, ılıdıktan sonra buzdolabında soğutun. Eğer tadı size yoğun gelirse, servis yaptığınız bardağa 1-2 buz ve hatta çam fıstığı da ekleyebilirsiniz…

1 yorum:

  1. yaptık içtik süper oldu emeğine saglık Beyuşum:))

    YanıtlaSil