Yazın, bizlere veda etmeye
hazırlandığı ve sayılı sıcak günlerini
yaşattığı bu günler de, yapılıp içilesi,
tamda sarı yaza yakışır buruk bir tat.
Hoş bir lezzet, KIZILCIK ŞURUBU…
yaşattığı bu günler de, yapılıp içilesi,
tamda sarı yaza yakışır buruk bir tat.
Hoş bir lezzet, KIZILCIK ŞURUBU…
Sizin mutfağınız da yeri var mıdır,
Kızılcığın? Yoksa da, lütfen yer açın
derim...! Rüzgar’ın severek ve burun
kıvırmadan içtiği tek şurup bu ;)
Kızılcığın? Yoksa da, lütfen yer açın
derim...! Rüzgar’ın severek ve burun
kıvırmadan içtiği tek şurup bu ;)
Faydaları saymakla bitmeyen, deva kızılcığı buruk tadı yüzünden meyve olarak yiyemeyen
damaklara;
ORTAKENT PAZARINDAN ALDIĞIM, KIZILCIKLARI SATAN TEYZENİN ANLATIMI İLE HARMANLANMIŞ KIZILCIK ŞURUBU TARİFİ:
damaklara;
ORTAKENT PAZARINDAN ALDIĞIM, KIZILCIKLARI SATAN TEYZENİN ANLATIMI İLE HARMANLANMIŞ KIZILCIK ŞURUBU TARİFİ:
MALZEMELER :
500 gr kızılcık (ben pazarcı teyzenin elinde kalanları aldım yaklaşık 600 gr'dan hazırladım bu tarifi)
2 litre su
2 su bardağı esmer toz şeker (yoksa beyaz şeker)
2 adet çubuk tarçın
1 çay kaşığı karanfil
Benim aldığım kızılcıklar temizlenmişti. Eğer sizin kızılcıklarınızın sapları varsa temizleyin, daha önceden kaynattığınız suya şekeri, kızılcıkları, tarçın ve karanfili de (Pazarcı teyzenin, tarifinde tarçın ve karanfil yoktu, istemezseniz eklemeyebilirsiniz ) ekleyip, yaklaşık yarım saat, kızılcıkların posasını çıkarabileceğiniz kıvama gelene kadar kaynatın.
KIZILCIKLAR OLDU MU ...SELELERE DOLDU MU ;)GÖNDERDİĞİM ÇORAPLAR, AYAĞINA OLDUMU :))şurubu hazırlarken dilime dolanan şarkı sözleri bunlar ...
|
yaptık içtik süper oldu emeğine saglık Beyuşum:))
YanıtlaSil